Subsidieregeling emissieloze bedrijfsauto stopt na dit jaar

Als subsidieadviesbureau vinden we het belangrijk om u op de hoogte te houden van actuele subsidiemogelijkheden die uw bedrijf kunnen ondersteunen in het verduurzamen van uw wagenpark. Daarom willen we uw aandacht vestigen op de Subsidieregeling Emissieloze Bedrijfsauto’s (SEBA), die ook in 2024 beschikbaar zal zijn.

De SEBA is een initiatief van de overheid om de aanschaf of financial lease van nieuwe, volledig uitstootvrije bedrijfsauto's te stimuleren. Als ondernemer kunt u met deze subsidie tot maar liefst € 5.000 per bedrijfsauto ontvangen. Dit biedt niet alleen financiële voordelen, maar draagt ook bij aan het verminderen van de CO2-uitstoot en het bevorderen van duurzame mobiliteit.

In 2024 zijn er enkele belangrijke wijzigingen doorgevoerd in de SEBA. Zo zijn de subsidiepercentages aangepast voor verschillende typen ondernemingen en is de vaststellingstermijn verlengd. Bovendien is 2024 het laatste jaar waarin de SEBA beschikbaar zal zijn. Dit maakt het extra belangrijk om tijdig actie te ondernemen indien u van deze subsidie wilt profiteren.

Het aanvraagproces voor de SEBA kan complex zijn, met specifieke voorwaarden en vereisten waaraan voldaan moet worden. Als subsidieadviesbureau staan wij klaar om u te ondersteunen bij het voorbereiden en indienen van uw aanvraag. We kunnen u helpen bij het bepalen van uw subsidierecht, het verzamelen van de benodigde documentatie en het indienen van een succesvolle aanvraag.

Let op: de opening van de SEBA in 2024 is uitgesteld vanwege vertragingen in de behandeling van de begroting door de Tweede Kamer. De definitieve startdatum zal naar verwachting halverwege april 2024 zijn. Wilt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen met betrekking tot de SEBA? Vul dan uw e-mailadres in en wij houden u op de hoogte.

Kortom, de SEBA biedt een waardevolle kans om uw wagenpark te verduurzamen en tegelijkertijd financiële ondersteuning te ontvangen. Aarzel niet om contact met ons op te nemen voor meer informatie en persoonlijk advies over het aanvragen van deze subsidie.

Vorige
Vorige

Subsidies en installateurs: samenwerken loont

Volgende
Volgende

Profiteer van de Energie Investeringsaftrek (EIA)