Welke subsidies zijn er voor zakelijke zonnepanelen?

Welke subsidies zijn er voor zakelijke zonnepanelen? In deze blogpost geven we antwoord op deze vraag. Voor bedrijfseigenaren zijn er verschillende subsidies voor zonnepanelen mogelijk. Hier zijn een paar subsidies waar je aan kunt denken:

  1. Belastingvoordeel (EIA): Als je investeert in zonnepanelen, kun je een deel van dat geld terugkrijgen via belastingvoordeel. Dat betekent dat je minder belasting hoeft te betalen.

  2. Stimuleringsregeling Duurzame Energieproductie (SDE++): De SDE++ is een regeling van de Nederlandse overheid die bedrijven stimuleert om te investeren in duurzame energieprojecten, waaronder zonnepanelen. Met deze subsidie kan een deel van de kosten voor de opwekking van duurzame energie worden vergoed.

  3. Provinciale subsidies: Soms bieden gemeentes of provincies extra subsidies aan voor duurzame projecten, zoals zonnepanelen.

    1. Zonnig Zuid-Holland: Met deze subsidie krijgen bedrijven in Zuid-Holland subsidie voor het versterken van de dakconstructie of verwijdering van asbest in combinatie met plaatsing van PV-panelen.

    2. Programma Energietransitie 2020-2025: Met deze subsidie krijgen bedrijven in Utrecht subsidie voor het versterken van de dakconstructie of verwijdering van asbest in combinatie met plaatsing van PV-panelen

    3. Asbest eraf zon erop: Deze subsidie is gecreëerd om ondernemers te ondersteunen bij het verwijderen en afvoeren van een dak dat asbestplaten of asbestleien bevat in combinatie met het plaatsen van zonnepanelen.

Het is wel belangrijk om te weten dat subsidies kunnen verschillen per regio en per type zonnepanelen. Daarom is het slim om even te informeren bij subsidiespecialisten wat er mogelijk is voor jouw bedrijf. Waar heb jij recht op? Kom erachter met onze SubsidieScan!

Ben je installateur? Dan weet je dat het belangrijk is dat je klanten een goede service krijgen. Daarom werken wij samen met installateurs. Wij vragen subsidies voor zonnepanelen aan voor jouw klanten, zodat zij geld kunnen besparen op hun zonnepanelen. En jij hoeft je geen zorgen te maken over de subsidiezaken. Ontdek onze partnerprogramma’s voor installateurs.

Heb je vragen of wil je vrijblijvend kennis maken?

Vorige
Vorige

MIT: Kennisvouchers opent vandaag!

Volgende
Volgende

Subsidies en installateurs: samenwerken loont