Bespaar kosten en verduurzaam met ISDE: alles wat je moet weten

Wil je jouw bedrijf verduurzamen en tegelijkertijd besparen op energiekosten? De Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) voor zakelijke gebruikers biedt jou als ondernemer de mogelijkheid om te investeren in duurzame energieoplossingen zoals (hybride) warmtepompen, zonneboilers, en kleine windturbines. Deze subsidies zijn bedoeld om de transitie naar een duurzamere bedrijfsvoering te stimuleren.

Wat is de ISDE?

De ISDE, oftewel de Investeringssubsidie Duurzame Energie, is een regeling van de overheid die zakelijke gebruikers ondersteunt bij het financieren van duurzame energie- en energiebesparende maatregelen. Door gebruik te maken van deze subsidie kun je als ondernemer flink besparen op de investeringskosten voor milieuvriendelijke technologieën.

Voor wie is de ISDE?

De ISDE is beschikbaar voor verschillende zakelijke entiteiten, waaronder rechtspersonen, maatschappen, stichtingen, vennootschappen onder firma (vof) en commanditaire vennootschappen (cv). Belangrijk is dat je een geldig KVK-nummer hebt en dat de installatie van de maatregelen plaatsvindt binnen Nederland.

Hoe kun je profiteren van de ISDE?

  1. Voorbereiding van je aanvraag: Voordat je een offerte accepteert, dien je eerst de subsidieaanvraag in via het online portaal van RVO.

  2. Aanvraag indienen: Zodra je de voorwaarden en stappen hebt doorgenomen, kun je direct je aanvraag indienen voor een warmtepomp, zonneboiler of kleine windturbine.

  3. Realisatie van je project: Na goedkeuring van je aanvraag heb je 24 maanden de tijd om de installatie te voltooien en vervolgens nog 13 weken om een vaststellingsaanvraag in te dienen.

Waarom kiezen voor ISDE?

  • Financieel voordeel: Tot een aanzienlijk percentage van je investeringskosten wordt gesubsidieerd, wat directe kostenbesparingen oplevert.

  • Duurzame bedrijfsvoering: Door te investeren in duurzame energie draag je actief bij aan een beter milieu en verminder je de ecologische voetafdruk van je bedrijf.

Meer weten of direct aan de slag?

Benieuwd hoe jouw bedrijf kan profiteren van de ISDE? Neem contact op met ons deskundige team van subsidieadviseurs. Wij helpen je graag verder met gedetailleerde informatie, advies op maat en ondersteuning bij het aanvraagproces.

Wij helpen verder

Verduurzaam je bedrijf en maak gebruik van de ISDE om jouw energietransitie te versnellen. Samen bouwen we aan een duurzame toekomst!

Met de ISDE maak je slim gebruik van subsidies voor duurzame energieoplossingen. Wil je meer weten over deze regeling of direct advies? Neem contact met ons op en ontdek hoe jouw bedrijf kan profiteren.

Waar heb jij recht op?

Volgende
Volgende

Profiteer van belastingvoordelen met MIA en Vamil