Zonnepanelen met subsidie Zuid-Holland

Zonnig Zuid-Holland, subsidie De provincie Zuid-Holland biedt de mogelijkheid aan eigenaars van grote daken om subsidie aan te vragen voor het installeren van zonnepanelen. Deze daken hebben onvoldoende draagkracht voor traditionele zonnepanelen, kunnen in combinatie met asbestverwijdering worden aangepakt, of kunnen beschikbaar worden gesteld aan een energiecoöperatie.

De eigenaar van het grote dak of de energiecoöperatie moet minimaal 15 kilowattpiek (ongeveer 45-50 panelen) aan zonnepanelen plaatsen en kan per kilowattpiek subsidie ontvangen. De subsidieregeling is geldig tot en met 2023. Belangrijk: de subsidieaanvraag moet worden ingediend voordat de subsidiabele activiteit begint. De subsidie voor het beschikbaar stellen van een dak aan een energiecoöperatie bedraagt €5.000. Voor het verstevigen van het dak of het verwijderen van asbest in combinatie met de aanschaf en installatie van zonnepanelen of de aankoop van lichtgewicht panelen kan de aanvrager €80 per gerealiseerde kilowattpiek aan zonnepanelen ontvangen, met een maximum van €100.000 en een minimum van 15 kilowattpiek / €1.200.

Voorwaarden De regeling is van toepassing op iedereen, behalve overheden. Om in aanmerking te komen voor subsidie, moet aan de volgende eisen worden voldaan:

  1. De aanvrager is eigenaar of pachter van het dak waarop de zonnepanelen worden geïnstalleerd.

  2. Het dak waarop de zonnepanelen worden geïnstalleerd, bevindt zich in de provincie Zuid-Holland.

Voorwaarden voor het beschikbaar stellen van een dak aan een energiecoöperatie (§2 van de regeling):

  1. Het dak wordt minimaal 15 jaar ter beschikking gesteld aan de energiecoöperatie.

Voorwaarden voor het geschikt maken van een dak (§3 van de regeling):

  1. Het aantal vierkante meters zonnepanelen dat via deze regeling wordt gesubsidieerd, mag niet groter zijn dan het aantal vierkante meters van de aanpassingen aan het dak.

  2. De zonnepanelen hebben een totale capaciteit van minstens 15 kilowattpiek.

  3. De subsidie wordt gebruikt voor constructieve aanpassingen aan daken, asbestverwijdering, in combinatie met de gelijktijdige aanschaf en installatie van traditionele PV-panelen of voor de aanschaf en installatie van lichtgewicht panelen.

  4. Het dak waarop de zonnepanelen worden geïnstalleerd, bevindt zich op dezelfde netaansluiting als het dak dat geschikt is gemaakt.

De provincie neemt de aanvraag pas in behandeling als deze volledig is. Zorg er dus voor dat u een complete aanvraag heeft ingediend voordat u met de subsidiabele activiteit begint. (Bron: Provincie Zuid-Holland)

Uiteraard kan 365SubsidieScan u begeleiden bij deze subsidieaanvraag of andere subsidiemogelijkheden.

Vorige
Vorige

Werkgevers opgelet: maak gebruik van de subsidie Praktijkleren