Werkgevers opgelet: maak gebruik van de subsidie Praktijkleren

Investeer in de toekomst van zowel werkgevers als werknemers met de Subsidieregeling Praktijkleren, een stimuleringsmaatregel van de overheid die bedrijven aanmoedigt om leerwerkplekken aan te bieden. Deze regeling biedt financiële ondersteuning aan werkgevers die studenten begeleiden in het MBO, HBO en WO-onderwijs.

Het doel van de Subsidieregeling Praktijkleren is de verbetering van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Door praktijkgerichte leerervaringen aan te bieden, bereiden studenten zich beter voor op hun toekomstige carrière, terwijl werkgevers de kans krijgen om gemotiveerde en goed opgeleide werknemers aan te trekken.

Deze regeling is nu een essentiële pijler in het Nederlandse onderwijs- en arbeidsmarktbeleid. De subsidie bedraagt maximaal €2.700 per gerealiseerde praktijkleerplaats, afhankelijk van de duur van het dienstverband van de leerling of student. Extra subsidie is beschikbaar voor specifieke beroepsopleidingen met een tekort aan arbeidskrachten, zoals in de technieksector.

Aanvragen voor de subsidie praktijkleren moeten uiterlijk in september van het betreffende studiejaar worden ingediend.

Start op tijd met het aanvraagproces en verzamel alle benodigde informatie en documenten. Het aanbieden van een leerwerkplek kan voor werkgevers een win-winsituatie zijn: bijdragen aan de ontwikkeling van jong talent en tegelijkertijd profiteren van hun kennis en vaardigheden.

De Subsidieregeling Praktijkleren biedt daarbij een waardevolle financiële ondersteuning. Dus, ben jij werkgever en wil je investeren in de toekomst van jouw organisatie én jong talent? Overweeg dan zeker gebruik te maken van de Subsidieregeling Praktijkleren!

Vorige
Vorige

Profiteer van de Energie Investeringsaftrek (EIA)

Volgende
Volgende

Zonnepanelen met subsidie Zuid-Holland