Innovatiekrediet: financiering voor jouw innovatieve project

Ben je bezig met de technische ontwikkeling van een nieuw product, proces of dienst? Of werk je aan de klinische ontwikkeling van een medicijn of apparaat? Dan is het Innovatiekrediet wellicht interessant voor jou. In deze blogpost leggen we uit voor wie het Innovatiekrediet bedoeld is.

Voor wie is het Innovatiekrediet?

Het Innovatiekrediet is er voor alle bedrijven, van start-ups tot gevestigde ondernemingen, die werken aan innovatieve ontwikkelingsprojecten met aanzienlijke technische risico's en een uitstekend marktperspectief. Of je nu een revolutionaire technologie ontwikkelt of een baanbrekend medicijn test, het Innovatiekrediet kan je helpen deze ambities te verwezenlijken.

Hoogte van de Subsidie en Budget

Voor het jaar 2024 is er een totaal budget van €60 miljoen beschikbaar, verdeeld over twee categorieën:

  • Technische ontwikkelingsprojecten: €30 miljoen, met een maximum van €10 miljoen per project.

  • Klinische ontwikkelingsprojecten: €30 miljoen, met een maximum van €5 miljoen per project.

De subsidieaanvragen voor het Innovatiekrediet kunnen worden ingediend vanaf maandag 1 januari 2024 tot en met zondag 1 december 2024.

Kredietpercentage en voorwaarden

Het kredietpercentage varieert per aanvraag en hangt af van de grootte van je onderneming en of het project in een samenwerkingsverband wordt uitgevoerd. In de meeste gevallen financiert het Innovatiekrediet maximaal 45% van het project. De resterende financiering moet uit eigen middelen komen.

Daarnaast moet je project voldoen aan enkele voorwaarden:

  • Het moet gaan om één concreet ontwikkelingstraject.

  • Er moet sprake zijn van een systematische afbouw van de technische of klinische risico’s binnen het project.

  • Je moet je eigen deel van de financiering duidelijk kunnen onderbouwen.

Hoe wij jou kunnen helpen

Het aanvragen van het Innovatiekrediet kan een complexe en tijdrovende taak zijn. Hier komt ons subsidieadviesbureau in beeld. Wij hebben uitgebreide ervaring met het begeleiden van bedrijven bij hun subsidieaanvragen en kunnen je helpen bij elke stap van het proces:

  1. Voorbereiding van de aanvraag: Wij helpen je bij het verzamelen en opstellen van alle benodigde documentatie en onderbouwing voor je aanvraag.

  2. Strategisch advies: Wij adviseren je over de beste manier om je project te presenteren, zodat het voldoet aan alle voorwaarden en maximale kans op goedkeuring heeft.

  3. Aanvraag: Wij dienen de aanvraag voor je in en onderhouden contact met het RVO.

  4. Na de aanvraag: Ook na het indienen van je aanvraag blijven wij betrokken en ondersteunen wij je bij eventuele vervolgstappen.

Meer weten?

Wil je meer weten over het Innovatiekrediet en hoe wij je kunnen helpen bij je aanvraag? Neem dan contact met ons op. Ons team van ervaren subsidieadviseurs staat klaar om jouw project te ondersteunen en je kansen op een succesvolle aanvraag te vergroten.

Profiteer van het Innovatiekrediet en geef je innovatieve projecten de boost die ze verdienen!

Waar heb jij recht op?

Vorige
Vorige

MIT: R&D-Samenwerkingsprojecten open op 11 juni!

Volgende
Volgende

SDE++: interessant voor jouw bedrijf?