SDE++: interessant voor jouw bedrijf?

Ben je een bedrijf of organisatie die wilt verduurzamen? Dan is de SDE++ misschien wel iets voor jou. In dit artikel leggen we uit wat de SDE++ inhoudt, wie ervoor in aanmerking komt, en hoe wij kunnen helpen bij het aanvragen van deze subsidie.

Wat is SDE++?

De SDE++ is een subsidie van de Nederlandse overheid om bedrijven en organisaties te helpen bij het produceren van groene energie en het verminderen van CO2-uitstoot. Het is onderdeel van de Nederlandse plannen om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen.

De subsidie is gericht op vijf hoofdgebieden:

  • Groene elektriciteit (zoals zonnepanelen en windmolens)

  • Duurzaam gas

  • Groene warmte

  • CO2-arme warmte (bijvoorbeeld elektrische boilers)

  • CO2-arme productie (bijvoorbeeld het opvangen en hergebruiken van CO2)

Voor wie is de SDE++?

De SDE++ is bedoeld voor bedrijven en organisaties die willen investeren in groene energie en CO2-reductie. Het maakt niet uit of je een groot bedrijf bent of een non-profitorganisatie, als je duurzame plannen hebt, kan de SDE++ je financieel ondersteunen.

Hoe werkt de SDE++?

De subsidie compenseert het verschil tussen de kostprijs van groene technologieën en de marktprijs van energie of CO2-reductie. Hoeveel subsidie je krijgt, hangt af van de marktprijzen en hoeveel energie of CO2-reductie jouw project oplevert. Als de marktprijzen stijgen, daalt de subsidie, en vice versa. Je krijgt de subsidie over een periode van 12 tot 15 jaar, afhankelijk van het type project.

Veranderingen in de SDE++ voor 2024

Voor 2024 zijn er enkele belangrijke veranderingen aangekondigd. Er is minder subsidie voor projecten met zonnepanelen of windmolens als ze veel winst maken. Je kunt dit jaar subsidie aanvragen voor meer soorten technologieën dan voorheen. Er is in 2024 budget gereserveerd voor minder rendabele, maar belangrijke technologieën voor de energietransitie.

Hoe kunnen wij helpen?

Wij begrijpen dat het aanvragen van subsidies ingewikkeld kan zijn. Onze experts staan klaar om je door het hele proces te begeleiden:

  • Adviesgesprek: bespreek je plannen met een van onze adviseurs om te zien of de SDE++ geschikt voor je is.

  • Stappenplan voor aanvragen: wij bereiden de aanvraag voor, verzamelen de benodigde documenten en dienden de volledige aanvraag in.

  • Nazorg: nadat we de aanvraag hebben ingediend, staan we klaar met advies om ervoor te zorgen dat je project succesvol wordt.

Conclusie

De SDE++ biedt een geweldige kans om je duurzame projecten te financieren en bij te dragen aan een groenere toekomst in Nederland. Laat ons je helpen om het maximale uit deze regeling te halen. Neem vandaag nog contact met ons op voor advies en samen zetten we de eerste stap naar een duurzamere toekomst.

Waar heb jij recht op?

Vorige
Vorige

Innovatiekrediet: financiering voor jouw innovatieve project

Volgende
Volgende

TSE Industrie Studies open op 1 mei!