WBSO: Interessant voor jouw bedrijf?

Heb je een bedrijf of organisatie die bezig is met onderzoek en ontwikkeling (R&D)? Dan is de WBSO wellicht iets voor jou. In dit artikel leggen we uit wat de WBSO inhoudt, wie ervoor in aanmerking komt, en hoe wij kunnen helpen bij het aanvragen van deze fiscale regeling.

Wat is WBSO?

De Wet Bevordering Speur- en Ontwikkelingswerk (WBSO) is een fiscale regeling van de Nederlandse overheid om bedrijven en organisaties te ondersteunen bij het uitvoeren van R&D. Het doel is om innovatie te stimuleren en technische ontwikkeling te bevorderen door het verlagen van de loonkosten en andere uitgaven voor speur- en ontwikkelingswerk (S&O).

Voor wie is de WBSO?

De WBSO is bedoeld voor ondernemers die nieuwe programmatuur, een (tastbaar) product, productieproces of technisch-wetenschappelijk onderzoek ontwikkelen. Het maakt niet uit of je een groot bedrijf bent of een zelfstandig ondernemer, zolang je R&D-werkzaamheden uitvoert, kun je gebruik maken van deze regeling.

Hoe werkt de WBSO?

De WBSO vergoedt een deel van de loonkosten van je S&O-project. Daarnaast kunnen ondernemingen met personeel een aftrek ontvangen over andere kosten en uitgaven van het project, zoals de inkoop van materialen. De regeling geldt alleen voor toekomstige S&O-werkzaamheden. Je moet je aanvraag goed onderbouwen met onder andere de technische nieuwheid van het project en de verwachte problemen en oplossingen.

Hoe kunnen wij helpen?

Wij begrijpen dat het aanvragen van de WBSO ingewikkeld kan zijn. Onze experts staan klaar om je door het hele proces te begeleiden:

  • Adviesgesprek: Bespreek je plannen met een van onze adviseurs om te zien of de WBSO geschikt voor je is.

  • Stappenplan voor aanvragen: Wij bereiden de aanvraag voor, verzamelen de benodigde documenten en dienen de volledige aanvraag in.

  • Nazorg: Nadat we de aanvraag hebben ingediend, blijven we beschikbaar voor advies om ervoor te zorgen dat je project succesvol wordt.

Conclusie

De WBSO biedt een geweldige kans om je R&D-projecten te financieren en bij te dragen aan innovatie binnen je bedrijf. Laat ons je helpen om het maximale uit deze regeling te halen. Neem vandaag nog contact met ons op voor advies en samen zetten we de eerste stap naar een innovatieve toekomst.

WBSO voor jouw bedrijf?

Meer weten? Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over hoe de WBSO jouw bedrijf kan ondersteunen bij innovatie en ontwikkeling.

Waar heb jij recht op?

Vorige
Vorige

Populaire subsidies en regelingen voor ondernemers

Volgende
Volgende

24% meer energiezuinige investeringen door bedrijven in 2023